Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Impreza firmowa – jak ją zorganizować?

Zmierzenie się z organizacją imprezy firmowej bywa wymagające. Trzeba dobrze przemyśleć, co może być atrakcyjne dla kolegów z pracy. Choć zorganizowane wypady na atrakcje takie jak paintball mogą dostarczać dużo zabawy, to jednak nie każdy chce w nich uczestniczyć. Czasem najlepiej sprawdzają się rzeczy najprostsze – na przykład wspólny wieczór w niezobowiązującym pubie.

Wspólne miejsce przy stole

W dawnych czasach bardzo doceniano wartość wspólnych wieczerzy. Nie na darmo! Królowie i możnowładcy zapraszali swych gości, dyplomatów na wspólne uczty. Już dawno bowiem odkryto, że nic tak nie jednoczy ludzi jak wspólne spożywanie posiłków. Na wieczerzach podejmowano gości, zawiązywano pakty, alianse i związki małżeńskie. Wartość takich spotkań jest nie do przecenienia. Podobnie dzisiaj.

Jeden duży stół to okazja do rozmowy. A w wielu biurach i firmach, ludzie którzy pracują tuż obok siebie – zupełnie się nie znają. Spotkanie przy kolacji może tę sytuację zmienić diametralnie. Wspólna kolacja to szansa na odkrycie we współpracowniku zupełnie innej osoby. Wieczór integracyjny – to nie jest puste słowo.

Dobre jedzenie

Jednak żeby wieczór był udany, musi być spełnione kilka warunków. Przede wszystkim – jedzenie. Trudno do udanej zaliczyć kolację, podczas której dania są… rozczarowujące. To nie sprzyja integracji, a wszyscy myślą, jak można szybko się ewakuować do domu. Warto więc na miejsce imprezy wybrać taki lokal, którego kuchnia trzyma poziom.

Co dobrze sprawdza się dla grupy? Najbardziej klasycznym podejściem jest pełny posiłek dla każdej osoby. Coraz częściej jednak wybiera się gotowe zestawy, którymi można się dzielić z osobami przy stole. Mogą to być wspólne „deski” z rozmaitymi daniami na ciepło i zimno. Świetnie sprawdzają się też drobne przekąski w formie bufetu. Niezależnie od opcji – wszystko musi wyglądać i smakować doskonale.

Przy zamawianiu posiłków dla grupy warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Wiele osób unika w swojej diecie niektórych pokarmów: mięsa, glutenu, produktów mlecznych. Istotne jest, aby wcześniej upewnić się, że dania będą odpowiednie dla wszystkich.

Dobry alkohol

Nie mniej ważne od jedzenia są napoje. Coraz więcej osób zwraca uwagę nie tylko na żywność wysokiej jakości, ale i dobre alkohole. Najtańsze piwo po prostu nie pasuje do wyszukanego dania. Warto więc zwrócić uwagę na porządny alkohol. Niezwykle popularne są produkty rzemieślnicze. Browary, cydrownie, a nawet destylaty rzemieślnicze zyskują coraz większe uznanie.

Dziś nawet wypad na piwo lepiej zorganizować w pubie, w którym wybór jest szeroki. Na szczęście takich miejsc jest coraz więcej, a multitapy często oferują dużo więcej, niż tylko samo piwo.

Gdzie najlepiej?

Idealne miejsce na imprezę firmową musi być dobrze skomunikowane, by każdy mógł łatwo dotrzeć. A po imprezie bezpiecznie trafić do domu. Nie mniej ważne jest, by lokal, w którym odbywa się spotkanie – pub lub restauracja – stwarzał przyjazną atmosferę. Sympatyczna obsługa, dbałość o klienta, wygląd wnętrza – wszystkie te elementy tworzą klimat, w którym po prostu przyjemnie się przebywa.

W naszym pubie doskonale znamy potrzeby firm i specyfikę spotkań integracyjnych. W multitapie Drugie Dno zorganizowaliśmy wiele udanych spotkań. Jeżeli szukasz miejsca w centrum Warszawy, w którym jest można dobrze zjeść – zapraszamy do naszej restauracji i baru. Dla grup możemy przygotować specjalne zestawy, a na kranach zawsze czeka najlepsza selekcja piw i cydrów rzemieślniczych.



Scroll to top