Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Burger bez mięsa – to może być pyszne!

Kuchnia wegetariańska staje się coraz popularniejsza. Coraz więcej osób próbuje kuchni warzywnej lub po prostu: bezmięsnej. Jak się okazuje, także streetfoodowe hity, takie jak burger, mogą obyć się bez mięsa.

Burger Halloumi

Halloumi to ser prosto z Cypru. Wytwarzany jest z mleka owczego, często dodaje się do niego także miętę. Znany jest najbardziej z tego, że doskonale smakuje z grilla.

W multitapie Drugie Dno postanowiliśmy wykorzystać tę właściwość. Grillowane halloumi podajemy w bułce razem z dodatkami. Są to: sałaty, pomidor, czerwona cebula, papryka w tempurze i kimchi. Całości dopełnia sos cytrynowo-kolendrowy. A obok burgera na talerz trafia jeszcze sałata Colesław.

Kto oprze się takiemu bezmięsnemu? 😉



Scroll to top