Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Pizza i piwo rzemieślnicze – połączenie idealne!

Kto upiekł pierwszą pizzę? Całkiem prawdopodobne, że stoją za tym starożytni Rzymianie. A placki z serem i dodatkami zaczęto nazywać pizzą już w średniowieczu, gdy piwowarstwo przeżywało swój gwałtowny rozwój.

Można więc powiedzieć, że piwo i pizza to bardzo starzy kumple.

Kraft plus pizza

W Warszawie nie brakuje miejsc z dobrą pizzą. Co więcej, można wśród nich znaleźć także multitapy. Jednym z nich jest Drugie Dno Ochota.

Piwo leje się z 8 kranów. Wybór ich nie jest przypadkowy: trafiają tu wyłącznie wyselekcjonowane browary znane z doskonałej jakości. Beczki i piwa często się zmieniają. A piwa są w różnych stylach, także zawsze można znaleźć coś dla siebie.

Tymczasem z pieca do pizzy co chwila wyłaniają się nieziemsko pachnące wypieczone placki. Rodzajów pizzy jest 12. Od najbardziej klasycznej Margherity, aż po specjalną pizzę Drugie Dno. Składa się na nią gotowana w ciemnym piwie (porterze) wołowina, mozarella, ostre jalapeño i kolendra. Każdy ze składników używanych do pizzy jest wysokiej jakości, dzięki czemu smakuje ona naprawdę dobrze.

Jesteście gotowi sprawdzić najlepsze połączenie pizza plus kraft? Zapraszamy na Ochotę, do pubu Drugie Dno.



Scroll to top