Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Multitap w centrum Warszawy

W Warszawie są setki restauracji, tysiące pubów i kilkadziesiąt barów wyspecjalizowanych w piwie rzemieślniczym. Ale gdzie najlepiej wybrać się na piwo? Jeżeli kryterium jest jakość, warto wybrać multitap, czyli lokal, w którym piwo jest na pierwszym miejscu.

Multitap, czyli wiele kranów

Puby z wieloma kranami, zwane niekiedy właśnie wielokranami, są coraz bardziej popularne na mapie gastronomicznej Warszawy. Ale także innych miast i to nie tylko w Polsce, ale również zagranicą. Browary rzemieślnicze i piwna rewolucja stworzyła coś, co było marzeniem konsumentów piwa przez wiele lat – szeroki dostęp do wysokiej jakości piw. Dziś ilość stylów, marek, smaków, aromatów i kolorów piwa – jest po prostu nieprzebrana.

Multitap, czyli lokal  z wieloma nalewakami to miejsce, w którym można spróbować tego, co najlepsze. Wiele kranów oznacza szeroki wybór piwa; a często to jedynie fragment oferty, bo jeszcze więcej piwa czai się w butelkach. To także specjaliści: barmani, którzy znają się na piwie, czy beer managerowie, którzy dbają, by na kranach był najlepszy wybór. A także fani piwa, którzy wpadają dowiedzieć się, co słychać. Multitapy to istotna część piwnej rewolucji. Warto tu zaglądać.

Drugie Dno – multitap w centrum Warszawy

I nie trzeba być żadnym znawcą piwa. Barmani, którzy najczęściej sami są fanami piwa, chętnie dzielą się swoją wiedzą. Można ich dopytać, co ciekawego aktualnie jest na kranach. Chętnie też zapytają o preferencje i doradzą, jakie piwo wybrać.

Jeżeli więc szukasz miejsca z dobrym piwem w Warszawie, warto wybrać się do centrum. Na ulicy Nowogrodzkiej, niedaleko Alei Jerozolimskich, ulicy Kruczej i Nowego Światu mieści się multitap Drugie Dno. Na 15 kranach znajdziesz wybór najlepszych piw i coś porządnego do zjedzenia. A nasi barmani z chęcią podpowiedzą, czego warto spróbować. Zapraszamy!

 



Scroll to top