Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Whisky sour i wódka sour – piękna klasyka drinków

Dwa drinki, które kochają (prawie) wszyscy. Dzięki połączeniu smaków słodkiego i kwaśnego, przełamanego nutą alkoholu powstały drinki, do których wielu ma słabość.

Czytaj dalej

IPA – co to za piwo?

Piwa rzemieślnicze to bardzo gorący temat. Szalony wybór, kolorowe etykiety. Wśród nich często pojawia się skrót: IPA. To styl, który przewrócił cały świat do góry nogami.

Czytaj dalej

Szklanka do piwa to coś więcej

Piwo to coś więcej, niż lekki napój alkoholowy. Potwierdzi to każdy prawdziwy fan piwa.

Czytaj dalej

Warszawski Festiwal Piwa – Bez Granic w Drugim Dnie!

Pandemia mocno dotknęła nie tylko lokale gastronomiczne, ale także festiwale. Ale w Polsce nie załamujemy rąk i ambitnie idziemy do przodu. Tak właśnie zrobił Warszawski Festiwal Piwa, który przygotował na 8 sierpnia 2020 imprezę w zupełnie nowej formule.

Czytaj dalej

Gorąca Kuba w szklance

Kuba, gorąca wyspa na Karaibach. Gorące słońce przez okrągły rok, wspaniałe plaże z błękitnym piaskiem… czy są piękniejsze miejsca na świecie? Do tego gorąca muzyka i… wspaniałe alkohole. Takie jak mojito.

Czytaj dalej

Koktajl czy drink?

Nie ma przyjemniejszego alkoholu na lato niż lekki odświeżający drink z lodem czy owocami. Drinków jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie. Chociaż tak właściwie większość z nich powinniśmy nazywać… koktajlami.

Czytaj dalej

Na miejskim szlaku piwnym

Stowarzyszenie Wolny Kraft przygotowało pierwszy w Warszawie szlak piwny. Nazywa się Serce Miasta i można dzięki niemu nie tylko poznać najciekawsze lokale, ale także architekturę i historię stolicy.

Czytaj dalej

Premiera cydru Pełnia!

Już dziś debiut wyjątkowego cydru! W multitapie Drugie Dno na kranach zagości premierowy cydr Pełnia o hiszpańsko brzmiącej nazwie: Sidra de Muerte.

Czytaj dalej

Wszystkie kolory piwa

Chyba żaden inny produkt spożywczy nie oferuje takiej różnorodności, co piwo. No może francuskie sery. Ilość stylów piwa szacowana jest na ponad 100. Dodatkowo, każdy producent robi piwo „po swojemu”. A w Europie browary można liczyć w tysiącach, w samej Polsce jest ich ponad 200. Daje to niemal nieskończoną liczbę wariacji. Nie sposób spróbować wszystkiego!

Czytaj dalej

Świętujemy Światowy Dzień Cydru!

Nie trzeba święta, żeby napić się cydru. Jednak dziś okazja jest szczególna. Przyjrzyjmy się zatem cydrom rzemieślniczym.

Czytaj dalej

Scroll to top