Blog

Wszystko o piwie rzemieślniczym

Kraftowe hot dogi

Po wielkiej popularności burgerów rzemieślniczych pojawia się nowy król:

Kraftowy hot dog

I to teraz najgorętsza pozycja w street foodowym menu. Hot dog – sprawa wydaje się bardzo prosta. Parówka, bułka, ketchup…

Czy aby na pewno?! Okazuje się, że to szansa na zrobienie coś kompletnie szalonego! To okazja, by kucharz puścił wodze wyobrazi i pokazał, co potrafi. Najlepiej świadczą o tym nowe pozycje w menu Drugie Dno mulitap pub. Oto 4 pozycje, które ostatnio wskoczyły do menu.

Jagnięcy

Pyszne, gorące dwie paróweczki z jagnięciny w otoczeniu chrupiącej bułki, sałaty, kimchi, sałatki colesław i słonych ciasteczek hash brown. Całości dopełnia sos majonezowo-czosnkowy. Brzmi pysznie?

Wieprzowy

Nie gorzej brzmi bardziej klasyczna pozycja: hot dog wieprzowy. Dwie porządne kiełbaski, salsa z selera naciowego, sałata i prażona cebulka. Sosy: musztardowo-majonezowy i ketchup. Oraz hash brown x2 i kimchi.

Wege

Jest też pozycja wegetariańska. Wege-kiełbaska leży w chrupkiej bułce w otoczeniu piklowanej cebulki, sałaty i papryczek jalapenio. A na wierzchu – sos cytrynowo kolendrowy. Do tego hash brown i colesław z czerwonej kapusty.

Kreweta

A na koniec prawdziwe szaleństwo: kreweta! Zamiast parówek w bułce wylądowały krewetki w tempurze. Do tego: świeży ogórek, orzeszki, kapusta kiszona i sos spicy mayo. Oraz oczywiście hash brown i kimchi.

Hot dog kreweta

 



Scroll to top